Postup:
Ak je váš losos zmrazený, nezabudnite ho rozmraziť a vysušiť papierovou utierkou.
Nalejte kokosové mlieko na tanier a v tom druhom zmiešajte zmes múky, bylín a korenia.
Lososa obalíme v mlieku, vložíme do suchej zmesi a znovu obalíme.
Na panvici rozohrejeme kokosový olej a lososa opečieme z oboch strán. Ak chcete, aby si losos uchoval najviac výživných látok, stačí ho z každej strany uvariť iba pár minút (v závislosti od hrúbky lososa). Ale ak máte radi chrumkavú kôrku, nezabudnite ju pražiť dlhšie.
Podávajte s plátkom citróna a oblohou podľa vášho výberu.
Ak chcete konzumovať väčšinu zdravých tukov, ktoré losos obsahuje, varte ho pomaly. Váš losos nebude taký chrumkavý, ako by bol, keby ste ho varili kratšiu dobu na vysokej úrovni.
Recept od Katje Roposa -> viac o recepte: www.cookeatandsmile.com