Postup
- Najskôr si vyberieme polevu a pripravíme všetky suroviny. Potom začneme pripravovať cesto na palacinky. Najskôr vezmite veľkú misu a primiešajte ovsené vločky a čokoládový alebo vanilkový proteínový nápoj. Mixérom rozmixujte, kým sa ovsené vločky a nápoj nespoja do najemno zomletej múky. Potom do misky pridáme bezlepkovú múku, prášok do pečiva, škoricu, himalájsku soľ a všetky ingrediencie rozmixujte kuchynským robotom.
- Do inej misky pridajte jablkovú omáčku (môžete si ju kúpiť alebo pripraviť doma), nesladené mandľové mlieko, sirup z agáve a dve polievkové lyžice kokosového oleja. Všetko dobre premiešajte.
- Spojte obsah oboch misiek a znova ich premiešajte. Miešajte, aby bola zmes hladká bez hrudiek. Cesto necháme odpočívať, kým prášok do pečiva nevytvorí vzduchové bubliny. Vďaka tomu budú naše palacinky ešte vláčnejšie.
- Kým cesto odpočíva, rozohrejte panvicu na miernu teplotu. Panvica je dostatočne horúca, keď na nej bude prskať kvapka vody.
- Vložte 1/2 čajovej lyžičky kokosového oleja do panvice a krúžte ním, aby zakryl dno panvice, takže sa palacinky nelepia. Potom nalejte do panvice jednu lyžicu palacinkového cesta. Ak máte väčšiu panvicu, môžete upiecť niekoľko palaciniek súčasne, pretože sú menších rozmerov. Pečieme, kým sa na palacinke nezačnú vytvárať malé bublinky. Keď začnú praskať a okraj palacinky je upečený, lopatkou ich otočte. Potom ich pečte ďalšie 3 minúty. Postup opakujte, kým nie sú upečené všetky palacinky.
- Palacinky podávajte naukladané na sebe a ozdobte zvolenou polevou.
Poleva z lesného ovocia:
Použite väčší hrniec a vložte doň všetky prísady. Hrniec pomaly zahrievajte na miernom ohni. Keď poleva zovrie, ešte teplou zalejte palacinky.
Ovocná a orechová poleva:
Palacinky zalejeme rozpusteným kokosovým olejom, potom agávovým sirupom a nakoniec ich posypeme rozmixovanými orechmi.
Tip – arašidové maslo: jednu lyžicu arašidového masla dajte do pohára a roztopte ho. Ešte teplým zalejte palacinky a pridajte nejaké čerstvé ovocie.
Dobrú chuť!