INGREDIENCIE
Sušienka:
- 360 ml mandľového mlieka
- 1 jablko (rozmixujte v mixéri a získate jablkovú omáčku)
- 30 g kávy (už pripravenej vo vode)
- 520g ražnej múky
- 160 ml kokosového oleja (rozpustený)
- 250g kakaového prášku
- 320 g organického nerafinovaného trstinového cukru
- 2 lyžičky jablčného octu
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička himalájskej soli
- 1 PL čokoládového arašidového masla
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Čokoládová plnka:
- 200g vegánskej tmavej čokolády
- 360g práškového cukru
- 60 ml mandľového mlieka
- 260 g vegánskeho masla (rozpusteného)
- 160g kakaového prášku
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Pripravte si okrúhlu tortovú formu, dno vymastite vegánskym maslom a posypte kakaovým práškom.
- Zmiešajte tekuté prísady a nechajte pár minút pôsobiť. Pridajte kávu, vanilkový extrakt, jablkovú omáčku, kakaový prášok, ražnú múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, čokoládové arašidové maslo, nerafinovaný trstinový cukor a soľ. Všetko spolu premiešajte, kým nezostanú žiadne hrudky a získate hladkú hmotu. Skúsme to skontrolovať, môžeme si to prispôsobiť podľa našich želaní.
- Cesto rozdelíme na dve časti a každý kúsok pečieme asi 30-35 minút.
- Zatiaľ čo obe časti vychladnú, pripravte si čokoládovú plnku dobre zmiešaním všetkých ingrediencií. Na jeden zo sušienok natrieme plnku, potom na ňu položíme druhú časť, natrieme zvyškom plnky a posypeme kakaovým práškom a podľa želania aj kokosovými lupienkami.