Viac ako 4,7 milióna zákazníkov z celého sveta ⭐⭐⭐⭐⭐

Home-Ikone-NOVO_phone.svg
Doručenie do 2-3 pracovných dní
Doprava zadarmo pri objednávkach nad 49 €
100% záruka spokojnosti
60-dňová politika vrátenia tovaru

Raw čokoládová torta

Hľadáte recept na šialene lahodný raw čokoládový koláč? Potom ste tu správne. Čokoláda, raw, krémová, bez laktózy, bez lepku, bez pridania cukrov a nenáročná na prípravu.

 

Sľubujem, že torta prekvapí každého, kto má rád sladké a je blázon do čokolády. Presvedčí oboch – vegánov aj nevegánov. A hovorím ti, tento koláč bude preč v ten istý deň. Aspoň u mňa to tak bolo.

Anja Forstner

Prečo? Čo presne znamená RAW?

Raw strava je netepelne upravovaná strava alebo jedlo spracované pod 42-45 stupňov Celzia, preto si zachováva viac vitamínov, minerálov a ďalších živín. Na prípravu raw dezertov sa používa hlavne veľký výber orechov, ktoré sú bohaté na bielkoviny a nenasýtené tuky. Zvyčajne sa pri príprave tohto druhu koláčov orechy namáčajú, takže sú mäkšie a šťavnatejšie. Je pravda, že energetická hodnota čerstvých koláčov je vysoká, každopádne sa po kúsku alebo dvoch necítime nafúknutí alebo unavení.

Textúra tohto koláča je úžasná!

Krémová, hustá, šťavnatá a topí sa v ústach.

Oveľa lepšie ako všetky krémy, ktoré som doteraz vyskúšala a vyrobila. Koláč je vyrobený z ingrediencií ako kešu, kakaové maslo a agávový sirup. Aby koláč udržal svoj tvar, je vždy potrebné pridať jednu z nasledujúcich ingrediencií: kokosový olej, kakaové maslo. Na sladenie sa používa sušené ovocie a prírodné sirupy.

Bojíte sa prípravy raw dezertov? Pýtate sa, ako začať a myslíte si, že je to ťažké?

Príprava sa mi zdá ľahká, ale musíte byť zorganizovaní. Existuje príprava namáčania, ale rovnako ako pri iných jedlách, všetko chce svoj čas a prácu. A myslím si … Čím menej prísad a čím menej pokazenia, tým lepšie.

A čo cena?

Suroviny sú drahšie ako múka, cukor, olej, vajcia a mlieko. Dávam prednosť a naozaj pridávam trochu viac ingrediencií. Nerobíme každý deň koláče a zákusky, však?

Ste si trochu viac vedomí toho, o čom hovorím?

Ak áno, určite začnite s prípravou tohto božského koláča čo najskôr. Som blázon do čokolády a táto torta z raw čokolády je jedna z najlepších, ktoré môžete pripraviť – pre seba aj svojich hostí. Penový krém, ktorý je hlavným lákadlom tohto koláča, je možné pripraviť aj v pohároch a podávať ako samostatný pokrm. Pridáte kokosový krém, ovocie a dezert je hotový. Rýchlo a ľahko!

 

Je čas, aby som Vám konečne odhalila recept, na ktorý čakáte. Chcem, aby ste sa pri príprave torty zabavili a dozvedeli niečo nové.

RECEPT NA RAW ČOKOLÁDOVÚ TORTU – (priemer torty 18cm)

Ingrediencie

Suroviny na základ:

Ingrediencie na krém:

Ingrediencie pre „ovocnú polevu“:

Presna čokoladna torta

Postup

Pre základňu:

  • V mixéri rozmixujte lieskové orechy a mandle. Pridajte kakaový prášok, potom vodu a datle. Cesto prstami rozotrieme na spodok tortového modelu. Vložte ho do mrazničky a začnite pripravovať krém.

Pre krém:

  • Pridajte namočené kešu, kakaové maslo, kokosový olej, agávový sirup, mandľový nápoj a kakaový prášok do mixéra a rozmixujte ich. Na vrch základu nalejte krém s penou a koláč vložte na noc alebo aspoň na 6 hodín do mrazničky.
  • Predtým, ako sa pustíte do prípravy ovocnej polevy, vložte koláč do chladničky, aby zmäkol. Po zmäknutí je lepší.

Pre „ovocnú polevu“:

  • Zmrazené čučoriedky a maliny dáme na panvicu, potom pridáme kokosový cukor a zohrievame ich do zmäknutia (teplota by nemala presiahnuť 45 stupňov Celzia). Keď je ovocie dostatočne mäkké, pridajte 2 čajové lyžičky psyllia a dobre premiešajte, aby bola poleva hustejšia a lepkavejšia.
  • Úplne vychladnutou polevou polejeme krém a koláč vložíme do chladničky na cca 2 hodiny. Opatrne vyberte koláč a podávajte. Zdobíte, ako chcete. Dozdobila som trochou strúhaného kokosu a bobuľami Goji.

Prajem Vám, úspech pri pečení a dobrú chuť!