Vynikajúca polievka z medvedieho cesnaku
Ingrediencie:
- hrsť medvedieho cesnaku
- 1 nasekanú šalotku
- 2 paštrnák – predpečený v rúre
- 1 PL citrónovej šťavy
- ½ – 1 šálka kešu krému
- ½ litra vody alebo zeleninového vývaru
- štipka muškátového orieška
- Himalájska soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
Postup:
Najskôr šalotku rýchlo opečieme na panvici, pridáme nakrájaný paštrnák a zalejeme vodou. Trochu povaríme, potom pridáme listy medvedieho cesnaku a kešu krém. Všetko okoreníme a na miernom ohni povaríme asi 10 minút, aby zmäkli. Keď je polievka dostatočne uvarená, rozmixujte ju dohladka. Podľa želania ozdobte praženými semiačkami.
Dobrú chuť!