Nízkokalorický chlieb – bez výčitiek
CHLIEB BEZ MÚKY A KVÁSKU, ALE BOHATÁ PRÍCHUŤ
Chlieb je VŽDY v mojom jedálničku! Zbožňujem to a neprejde deň, aby som to nejedla. Pred rokmi som začala piecť chlieb, keďže domáci chlieb je podľa mňa lepší ako ten z obchodov, je chutnejší, vydrží dlhšie čerstvý a v neposlednom rade je lacnejší!
Najprv som sa riadila už známym „základným“ receptom – biela múka, droždie, voda, cukor a soľ. Keď som rokmi priberala a vedela som, že chlieb z jedálnička určite nemôžem vylúčiť, začala som experimentovať. Začala som používať ryžu, pohánku a celozrnnú múku, ako aj čerstvé suroviny ako cibuľa, cesnak a bylinky. K dokonalosti som doviedla rôzne recepty.
V poslednej dobe sa dobre starám o svoju postavu a preto som vyvinula doteraz najzdravší recept. Recept som zložila z produktov Nature’s Finest, ktoré sa v mojej kuchyni začali objavovať asi pred rokom.
Tento recept je spomienkou na moje študentské ráno, keď som ešte bývala so spolubývajúcimi v Ľubľane. Keďže jednému z nich sa varenie veľmi páčilo, každé ráno sme mali na stole bohaté raňajky. Väčšinou to boli kaše na 1001 spôsobov – lacné a veľmi zdravé raňajky, ale trochu časovo náročné.
Chlieb, ktorý si dnes upečieme, sa rýchlo pripravuje a vydrží čerstvý aj niekoľko dní, je veľmi zdravý, výživný a lacnejší ako ten z obchodu (nakoniec som pridala celý cenník pretože verím, že aj cena hrá dôležitú úlohu). Budete ho môcť jesť úplne bez výčitiek, pretože Vám nepridá ďalšie kilogramy. Pozrime sa na to…