Nie vždy musíte kúsku čokolády povedať nie!
Kus tmavej čokolády alebo dúšok nesladeného horkého kakaa môžu byť tým správnym riešením na zníženie krvného tlaku alebo zlepšenie nálady.
Používanie kakaového prášku pri varení má veľa pozitívnych účinkov na telo, a to vnútorne aj zvonka. A prečo je vlastne skvelé pridávať kakao do jedla?
Kakao obsahuje flavonoidy a znižuje krvný tlak
Kakao obsahuje flavonoidy, druh chemikálie, ktorá sa prirodzene nachádza v rastlinách. Je známe, že tieto fytochemikálie prirodzene zvyšujú metabolizmus a pomáhajú bojovať proti mnohým chorobám, vrátane srdcových chorôb a cukrovky. Mliečna čokoláda však neobsahuje všetky výhody flavonoidov, preto skúste jesť tmavú čokoládu s minimálne 70% kakaa. Vysoká dávka kakaa môže tiež znížiť vysoký krvný tlak.
Pre jemnejšiu pokožku a lepšiu náladu
Kakao obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú vyživovať vráskavú a poškodenú pokožku a robia ju jemnejšou. To platí najmä v kombinácii s inými homeopatickými liekmi (med, jogurt …).
Kakao obsahuje aj aminokyselinu tryptofán, ktorá stimuluje produkciu serotonínu, čo podporuje pocit radosti a môže dokonca pomôcť zabrániť miernej depresii. Až nabudúce budete potrebovať rýchle zlepšenie nálady, vyskúšajte šálku pravého kakaa!
Produkty v košíku
Špeciálna ponuka len tu!
Pridajte k objednávke a ušetrite!
FatBurn Tea*
Prispieva k metabolizmu tukov, odbúrava nadbytočnú telesnú hmotnosť a prirodzene potláča pocit hladu
IMUNUP*
Obsahuje 7 aminokyselín, 11 vitamínov a 8 minerálov pre silný imunitný systém
Vitamín D3 v prášku*
Najviac biologicky dostupná forma prášku vitamínu D3