4. Na prípravu cesta použite väčšiu misu. Vložte do nej jogurt, vajcia a dobre premiešajte. Potom pridajte múku, mandľové mlieko, mandľovú múku, prášok do pečiva, vanilkový a mandľový extrakt a nakoniec himalájsku soľ. Všetky suroviny zmiešajte tak, aby boli dobre spojené. Pridajte rozpustený kokosový olej a znova premiešajte. Spočiatku sa bude zdať, že sa olej nebude dobre miešať s cestom, takže to musíme miešať asi 2 – 3 minútky. Takto sa všetky ingrediencie navzájom dobre zmiešajú.
5. Nalejte pripravené cesto do formy. Dbajte na to, aby bolo cesto rovnomerne rozložené, aby bol koláč rovnomerne upečený zo všetkých strán. Mandľový koláč pečieme 35-45 minút. Ak chcete skontrolovať, či je koláč upečený, môžete použiť špáradlo. Vložte ho do stredu cesta (stredná časť potrebuje na pečenie najdlhšiu dobu). Ak na špáradle po vytiahnutí z koláča nie sú žiadne stopy po ceste, tak je koláč pekne upečený.
6. Mandľový koláč vyberieme z rúry a necháme 10 minút vychladnúť. Potom si pripravte tanier, na ktorom budete koláč servírovať. Z formy otočíme pečivo na tanier. Ďalším krokom je poleva. Upozorňujeme, že koláč musí byť stále teplý. Vezmite štetec na pečivo a celé mandľové pečivo jemne polievajte vopred pripravenou polevou. Robte to dovtedy, kým sa poleva úplne nevstrebe do cesta.
7. Posledným krokom je zdobenie pečiva. Urobte to, keď je koláč ešte navlhčený od polevy tak, aby sa na ňom mandle držali. Opečené mandle posypte polevou a nechajte všetko vychladnúť. Nakoniec mandľový koláč posypeme práškovým cukrom a náš úžasný dezert je hotový.