Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 2-4 pracovných dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 2-4 pracovných dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Mandľové pečivo

Odkiaľ pochádzajú mandle?

Mandle sú semená z mandľovníka, ktoré sa vyskytujú hlavne v Stredozemnom mori a patria do skupiny stromov kôstkového ovocia. Mandle sa delia na dva hlavné druhy:

  • sladké, zvyčajne na jedenie
  • horké, ktoré majú veľmi horkú príchuť a nie sú jedlé, preto sa používajú na výrobu vôní

Ako sa používajú mandle?

Mandle sa v kuchyni používajú veľmi často. Tvar závisí od účelu použitia, dajú sa nakrájať na vločky alebo kúsky, pomlieť na pastu alebo vo forme extraktu …

Mandljevo pecivo

Prečo sa nachádzajú takmer v každej kuchyni?

Existuje veľmi dobrý dôvod na to, aby sa často používali a považovali sa za jeden z najoceňovanejších orechov na svete. Okrem vynikajúcej chuti, ktorú mandle nepochybne dodávajú, majú aj ďalšie dobré vlastnosti, ktoré prospievajú nášmu zdraviu.

  • Mandle sú veľmi bohatým zdrojom vitamínu E. Vitamín E nás chráni pred chorobami a spomaľuje starnutie, pretože je vynikajúcim antioxidantom.
  • Mandle sú zdrojom vápnika. Patria medzi najbohatšie neživočíšne zdroje, preto sú veľmi populárne vo vegánskom životnom štýle.
  • Pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu. Mnoho ľudí to nevie, pretože o mandliach je známe, že majú vysoký obsah tukov ale typ tuku, ktorý majú, je nenasýtený, čo má na náš organizmus iný vplyv ako ostatné tuky.

Mandle sú mimoriadne bohaté jedlo. Obsahujú veľa bielkovín, vlákniny, draslíka, vápniku … takže sú populárne aj medzi športovcami. Ich použitie je bežné kvôli ich sladkej chuti, každopádne obsahujú nízke množstvo sacharidov. Takže mandle a mandľové koláče sú skvelou voľbou na osladenie a zároveň starostlivosť o naše zdravie.

Suroviny na mandľové pečivo

Na polevu:

  • 1 čajová lyžička najemno nastrúhanej kôry pomaranča
  • 3 lyžice čerstvého pomarančového džúsu
  • ¾ šálky mletého kokosového cukru a nejaké ďalšie na ozdobu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • ½ čajovej lyžičky mandľového extraktu

Prísady do pečiva:

  • ¾ šálky gréckeho jogurtu
  • 1½ šálky mletého kokosového cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 1½ šálky bielej múky
  • ¾ šálky mandľovej múky, nie mandľový pokrm
  • ½ šálky mandľového mlieka
  • 1 lyžica ryžového mandľového nápoja
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • ¾ čajovej lyžičky himalájskej soli
  • 1 čajová lyžička mandľového extraktu
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • ¾ šálky kokosového oleja
  • 1/2 šálky mandlí nakrájaných na plátky
Mandljevo pecivo

Postup

1. Na mandľové pečivo použijeme okrúhlu formu, ktorá je vopred vystlaná papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 175 stupňov Celzia.

2. Začneme pečením mandlí, ktoré poslúžia ako ozdoba. Vezmite mandle a rozrežte ich na polovicu. Plátky vložte do pekáča tak, aby vznikla jedna vrstva. Dajte pozor, aby sa mandle neprekrývali. Vložte formu do predhriatej rúry, pečte 15 minút a každých 5 minút premiešajte. Mandle sú dostatočne upečené, keď získajú zlatistú farbu. Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte ich vychladnúť.

3. Ďalším krokom je poleva. Vezmite pomaranč a jeho kôru najemno nastrúhajte, potom nakrájajte pomaranč na polovicu a vytlačte pomarančový džús. Vezmite malú misku a vložte do nej pomarančovú kôru, pomarančový džús, kokosový cukor, mandle a vanilkový extrakt. Všetko spolu vareškou premiešame, kým poleva nebude úplne hladká. Misu prikryjeme a necháme postáť.

Mandljevo pecivo

4. Na prípravu cesta použite väčšiu misu. Vložte do nej jogurt, vajcia a dobre premiešajte. Potom pridajte múku, mandľové mlieko, mandľovú múku, prášok do pečiva, vanilkový a mandľový extrakt a nakoniec himalájsku soľ. Všetky suroviny zmiešajte tak, aby boli dobre spojené. Pridajte rozpustený kokosový olej a znova premiešajte. Spočiatku sa bude zdať, že sa olej nebude dobre miešať s cestom, takže to musíme miešať asi 2 – 3 minútky. Takto sa všetky ingrediencie navzájom dobre zmiešajú.

5. Nalejte pripravené cesto do formy. Dbajte na to, aby bolo cesto rovnomerne rozložené, aby bol koláč rovnomerne upečený zo všetkých strán. Mandľový koláč pečieme 35-45 minút. Ak chcete skontrolovať, či je koláč upečený, môžete použiť špáradlo. Vložte ho do stredu cesta (stredná časť potrebuje na pečenie najdlhšiu dobu). Ak na špáradle po vytiahnutí z koláča nie sú žiadne stopy po ceste, tak je koláč pekne upečený.

6. Mandľový koláč vyberieme z rúry a necháme 10 minút vychladnúť. Potom si pripravte tanier, na ktorom budete koláč servírovať. Z formy otočíme pečivo na tanier. Ďalším krokom je poleva. Upozorňujeme, že koláč musí byť stále teplý. Vezmite štetec na pečivo a celé mandľové pečivo jemne polievajte vopred pripravenou polevou. Robte to dovtedy, kým sa poleva úplne nevstrebe do cesta.

7. Posledným krokom je zdobenie pečiva. Urobte to, keď je koláč ešte navlhčený od polevy tak, aby sa na ňom mandle držali. Opečené mandle posypte polevou a nechajte všetko vychladnúť. Nakoniec mandľový koláč posypeme práškovým cukrom a náš úžasný dezert je hotový.

Delivery
Už iba 49€ do DORUČENÁ ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nie sú žiadne produkty.

Špeciálna ponuka len tu!

Pridajte k objednávke a ušetrite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispieva k metabolizmu tukov, odbúrava nadbytočnú telesnú hmotnosť a prirodzene potláča pocit hladu

25,90  7,25 
-40%
IMUNUP*

Obsahuje 7 aminokyselín, 11 vitamínov a 8 minerálov pre silný imunitný systém

18,59  11,16 
-40%
Vitamín D3 v prášku*

Najviac biologicky dostupná forma prášku vitamínu D3

8,50  5,10