Magická sila Matche
Matcha je špeciálny druh práškového zeleného čaju, ktorý sa pestuje v Japonsku. Čaj Matcha je perlou japonských zelených čajov a má v Japonsku kultúrnu a tradičnú hodnotu. Je to jediný čaj, ktorý sa používa počas japonských čajových obradov už viac ako 800 rokov. Budhistickí mnísi uctievajú čaj Matcha ako „liečivý elixír“ kvôli mnohým pozitívnym účinkom na zdravie.
Špeciálny spôsob výroby listov zeleného čaju
Matcha, rovnako ako všetky ostatné zelené čaje, sa vyrába z Camellia sinensis. Rastliny zeleného čaju používané pre Matchu sa pestujú v tieni tri až štyri týždne pred zberom, takže kry sú chránené pred priamym slnečným žiarením. Preto sa v listoch hromadí viac chlorofylu a aminokyselín, čo dáva Matche charakteristickú živú smaragdovo zelenú farbu. Vyberajú sa iba najmladšie a najmenšie čajové lístky najlepšej kvality, ktoré sa zbierajú ručne. Kvalita modelu Matcha závisí od ďalších výrobných procesov. Aby sa zabránilo oxidačným procesom v listoch, aby sa zachovala ich chuťová a výživová hodnota, jemne sa podusia a vysušia.
Výživová hodnota čaju Matcha
Pri každom dúšku čaju Matcha konzumujeme mega dávku živín, antioxidantov, vlákniny a chlorofylu, pretože čaj Matcha ich obsahuje oveľa viac ako ostatné čaje. Pri pití Matchy konzumujete celé listy zeleného čaju a tým aj všetky jeho výživné látky. Pri pití vareného bežného zeleného čaju sa do vody extrahuje iba malý podiel výživných látok, druhá časť sa spolu s listami zlikviduje. Pre rovnaký liečivý účinok ako jedna šálka čaju Matcha by ste mali vypiť 10 šálok bežného zeleného čaju.
Matcha je bohatým zdrojom vitamínov skupiny A, C, E, K a skupiny B a minerálov, ako je selén, chróm, zinok a horčík. Matcha má veľa zložiek, ktoré sú silnými antioxidantmi: polyfenoly, katechíny a chlorofyl. Obsahuje tiež veľké množstvo aminokyseliny L-theanín, ktorá zvyšuje pohodu.
Výživová hodnota na 1 g čaju Matcha
- Katechíny 105 mg
- EGCG 61 mg
- Aminokyseliny 34 mg
- L-theanín 14,26 mg
- kofeín 35 mg
- Vláknina 318 mg
- Sacharidy 447 mg
- Vitamín C 1,75 mg
- Vitamín A 291 jednotiek
- Draslík 26,6 mg
- Kalórie 3
Pripravíme si Matcha latte – čaj Matcha
Pri pití horkého a trpkého čaju Matcha ste buď použili nekvalitný Matcha, alebo ste pri príprave urobili chybu. Správna príprava čaju a jeho kvalita sú kľúčom k tomu, aby ste zažili pravú chuť Matchy, ktorá je vďaka vysokému obsahu chlorofylu a aminokyselín veľmi bohatá, jedinečná a na konci zanecháva v ústach sladkú chuť.
Pre dokonalé latte Matcha by sme mali použiť bambusovú metličku, ale na penenie môžeme použiť aj nejaký iný kuchynský riad. Asi 1 čajovú lyžičku Matchy dajte do šálky a pridajte trochu studenej vody. Bambusovou metličkou vytvorte hustú pastu, do ktorej zalejete 1 dcl horúcej vody. Voda musí byť niekde medzi 60 – 70 ° C, inak bude čaj trpký a zničíme v ňom účinné látky. Matchu začneme peniť metličkou, robíme rýchle a priame pohyby v tvare písmena W. Na želanie môžete pridať svoje obľúbené mlieko (alebo pridať rastlinné mlieko: ryžové, sójové, mandľové, kokosové alebo ovsené) ) a lyžičku agávového sirupu alebo medu.
Doprajte si túto zelenú bombu pre zdravie a urobte každý deň niečo prospešné pre svoje zdravie.
Produkty v košíku
Špeciálna ponuka len tu!
Pridajte k objednávke a ušetrite!
FatBurn Tea*
Prispieva k metabolizmu tukov, odbúrava nadbytočnú telesnú hmotnosť a prirodzene potláča pocit hladu
IMUNUP*
Obsahuje 7 aminokyselín, 11 vitamínov a 8 minerálov pre silný imunitný systém
Vitamín D3 v prášku*
Najviac biologicky dostupná forma prášku vitamínu D3