Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 2-4 pracovných dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 2-4 pracovných dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Domáci chlieb – recept

Je čerstvo upečený domáci chlieb nevyhnutnosťou aj vo Vašej rodine? Rozhodli ste sa nedávno hľadať zdravšiu, každopádne chutnú verziu kvôli pár kilám navyše?

Tradičný chlieb vždy obsahoval iba tie najjednoduchšie prísady: múku, vodu, soľ a droždie. Až neskôr sa objavilo veľa verzií, ktoré chuť ešte viac obohatili. Naša verzia zdravého domáceho chleba namiesto bežnej múky obsahuje proso múku, mleté ​​ovsené vločky a mleté ​​ľanové semienko a namiesto bežnej soli, cukru a vody obsahuje himalájsku soľ, agávový sirup a prášok z ryžového nápoja.

 

Recept obsahuje iba tie najlepšie ingrediencie pre zdravý domáci chlieb. Je pripravený zo super jednoduchých surovín a poskytneme Vám podrobné pokyny, ktoré Vám pomôžu pripraviť skvelý vegánsky chlieb! Chlieb sa rýchlo pripravuje a vydrží čerstvý aj niekoľko dní. Pretože je zdravý a výživný, budete si ho môcť vychutnať bez previnenia.

 

Nič nie je lepšie ako teplý plátok čerstvo upečeného chleba podávaný s arašidovým maslom a čerstvým ovocím. Mmmm

Suroviny na domáci chlieb

 

Tip na ľahšiu prípravu domáceho chleba: proso chlieb sa dá pripraviť z prosovej múky zomletím prosovej kaše v mixéri na hladkú múku. Ak je to žiaduce, môžete časť kaše nechať celú a použiť ju ako takú.

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešajte spolu teplú vodu, prášok z ryžového nápoja, droždie a sirup z agáve. Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte 20 minút stáť. Do fermentovanej zmesi pridajte soľ, mleté ​​ľanové semiačka a olej. Všetko dobre premiešajte a počkajte 3-4 minúty.
  2. Medzitým v inej miske zmiešajte spolu suché ingrediencie (mleté ​​ovsené vločky, proso múka, prášok do pečiva). Mokré suroviny pridajte k suchým a znova dobre premiešajte. Chlebové cesto by malo byť lepkavé a bez hrudiek. Ak používate mixér, mixujte asi minútu pri strednej rýchlosti. V opačnom prípade miešajte lyžicou alebo lopatkou, kým sa ingrediencie dobre spoja.
  3. Cesto vyberte z misky a misku zľahka vymastite nepriľnavým sprejom alebo olivovým olejom. Prikryte a nechajte kysnúť 2 hodiny pri izbovej teplote a 2 hodiny v chladničke. Ak máte iba 2 hodiny, nechajte ho kysnúť iba pri izbovej teplote a vynechajte chladničku (aj keď je lepšie ak chlieb kysne dlhšie). Prstami urobte do cesta malé otvory a pridajte slnečnicové semiačka a ovsené vločky. Ak chcete, pridajte ich aj viac. Cesto preložte na ľahko pomúčenú pracovnú dosku a mieste, kým nie je cesto elastické. Cesto vytvarujte do tvaru chleba.
  4. Pekáč vymastite a vložte do neho cesto. Obrátenou lyžicou cesto uhlaďte a vymodelujte. Zakryte ho igelitom a nechajte ho odpočívať 45-60 minút.
  5. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Na spodný rošt v rúre vložte kovovú alebo liatinovú misu (NIE sklenenú alebo keramickú). Okrem toho pripravte 2dcl horúcej vody v ďalšom malom hrnčeku. Keď je rúra predhriata, odrežte hornú časť cesta nožom dvakrát alebo trikrát – aby ste vytvorili vzory. Vložte model na pečenie s cestom do rúry a potom opatrne nalejte horúcu vodu do misky na spodnom rošte, čo pomôže urobiť kôru nášho domáceho chleba ešte chutnejšou a chrumkavejšou.
  6. Chlieb pečieme 30 až 40 minút alebo dovtedy, kým nenarastie a nezozlatne. Vyberte chlieb z rúry a nechajte ho 5 minút odpočívať v pekáči. Opatrne ho vyberte z panvice a preneste na chladný povrch, aby vychladol. Pred krájaním by mal byť chlieb úplne vychladnutý. Upečený domáci chlieb môžete niekoľko dní uchovávať v plastovom vrecku pri izbovej teplote. Pre dlhšie skladovanie je možné chlieb odložiť aj do mrazničky.
Delivery
Už iba 49€ do DORUČENÁ ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nie sú žiadne produkty.

Špeciálna ponuka len tu!

Pridajte k objednávke a ušetrite!

-72%
FatBurn Tea*

Prispieva k metabolizmu tukov, odbúrava nadbytočnú telesnú hmotnosť a prirodzene potláča pocit hladu

25,90  7,25 
-40%
IMUNUP*

Obsahuje 7 aminokyselín, 11 vitamínov a 8 minerálov pre silný imunitný systém

18,59  11,16 
-40%
Vitamín D3 v prášku*

Najviac biologicky dostupná forma prášku vitamínu D3

8,50  5,10