ČOKOLÁDOVÝ VEGÁNSKY KYSNUTÝ BABKIN KOLÁČ
Ak ste predtým o kvásku nepočuli, určite ste to dosiahli počas tohto lockdownu, keď sa pečenie kvásku stalo hitom. Domáci divoký kvas môže úplne nahradiť droždie. Jednoduchá zmes múky a vody sa začne kvasiť a výsledok bude skvelý. Kysnuté cesto je populárne kvôli svojej schopnosti sa dlho kvasiť, vďaka čomu je výživnejšie, nadýchanejšie a ľahšie stráviteľné. Kvások si absolútne vyžaduje Vašu pozornosť a čas, ale na oplátku Vám zostáva zdravé pečivo.
V tomto recepte Vám ukážeme, ako pripraviť vegánsku babku zo sladkého kvasu. Ak nie ste oboznámení alebo nemáte štartér, používajte bežné droždie na pečenie. Babka spočiatku vyzerá ako obyčajný koláč s náplňou, ale môžete si zvoliť ľubovoľnú náplň, sladkú aj slanú. Na jeho formovaní je zaujímavé to, že ho odstrihnete a potom zapletiete. Cesto je v ústach rozpustené nadýchané.