3 najchutnejšie dezerty tejto jesene
Aj vy obdivujete čarovnú jeseň s jej farebnou rozmanitosťou? Pridávate do svojho jedálnička aj v tomto období rozmanitosť? Pripravili sme tri jednoduché a chutné recepty, ktoré sú plné jesennej inšpirácie.
GAŠTANOVÉ KOCKY
Gaštan je jesenné ovocie, ktoré sa dá použiť do rôznych jedál. Jeho výhodou je určite to, že si ho môžete nazbierať sami v najbližšom lese. Pripravili sme pre Vás ľahký recept na gaštanové kocky.
Aké sú ingrediencie?
– 300 g (rozdrvených) varených gaštanov
– 160 g rozpustenej tmavej čokolády alebo kakaového prášku
– pol šálky kokosového krému (môžete použiť aj bežný krém)
– 60 g kokosového oleja
– sladidlo (voliteľné)
Najskôr rozšľaháme gaštanové pyré a rozpustený kokosový olej, potom pridáme všetky ostatné prísady. Všetko dobre premiešame a podľa chuti dosladíme. Vezmite pekáč, zakryte ho alobalom a rovnomerne pridajte hmotu do celej panvice. Zakryte ho igelitom a dajte do chladničky aspoň na 5 hodín. Hotovo! Dezert nakrájame na kocky a podávame. Pre extra zmes chutí môžete pridať lyžicu kyslej smotany.

CHUTNÝ ČOKOLÁDOVÝ NÁPOJ
Chcete si film vychutnať so šálkou horúcej čokolády? Máme pre Vás vynikajúce riešenie, ktoré Vám zaberie menej času ako reklamy.
Aké sú ingrediencie?
– ryžový kakaový nápoj v prášku
– 1 PL smotany
– 50 g čokolády
– 1 lyžička škorica
– 1 lyžička kokosový cukor (voliteľné)
– kakaový prášok
Odporúčame Vám nájsť si svoj obľúbený pohár a naliať doň 2 dcl horúcej vody. Pridajte 3 čajové lyžičky práškového ryžového nápoja s príchuťou kakaa a všetky ostatné prísady. Dobre premiešajte a chvíľu počkajte. Potom môžete pridať trochu šľahačky a posypať ju škoricou, čokoládovou strúhankou alebo kakaom.
OVSENÉ VLOČKY S ORECHAMI, OVOCÍM A ARAŠIDOVÝM MASLOM
Toto je skutočná energetická bomba a je vhodná najmä pre rušné dni. Pri jeho príprave môžete byť tiež veľmi kreatívni aby výsledný produkt vyzeral tak dobre, ako v skutočnosti je. Na jeho prípravu budete potrebovať maximálne 10 minút!
Aké sú ingrediencie?
– 1 šálka ovsených vločiek
– mlieko
– 1-2 lyžičky arašidové maslo
– jablko (alebo akékoľvek iné ovocie podľa vášho výberu)
– orechy
– Podľa želania môžete pridať: med, škoricu alebo mleté orechy
Ovsené vločky zalejeme teplou vodou alebo mliekom a povaríme do zhustnutia. Ak chcete sladšie raňajky, môžete si počas varenia pridať škoricu alebo kakao. Potom vločky vložíme do misy a pridáme arašidové maslo. Výhodou ovsených vločiek je, že si ich môžete upraviť podľa svojho vkusu – takže neexistuje nesprávna kombinácia. Naše obľúbené jesenné polevy sú škorica, orechy, tiež nakrájané jablko, jahody …
