Postup
Predtým, ako začnete s výrobou sušienky, je dôležité vajcia vytiahnuť z chladničky, pretože ingrediencie musia mať pri miešaní podobnú teplotu. To isté urobte so zdravou Nutellou, ak ju máte v chladničke.
Ďalším krokom je pekáč, ktorý musíme pripraviť tak, aby sa naň sušienka neprilepila a dbajte na to, aby bola zo všetkých strán rovnaká výška. Dno pekáča preto natrieme kakaovým maslom a zľahka ho posypeme múkou. Prípravky ukončite zahriatím rúry na 150 stupňov Celzia.
Naša kuchárska výzva sa môže začať!
Najskôr si pripravte dve misky a 6 vajec, ktoré rozdelíte na bielky a žĺtky. Z bielkov urobte tuhý sneh a pomaly pridávajte polovičné množstvo kokosového cukru. Druhú polovicu kokosového cukru pridáme k žĺtkom a miešaním získame žlto-bielu zmes. Miešajte, kým zmes nebude nadýchaná, potom môžete pridať zdravú nutellu.
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Do misky so žĺtkami najskôr pridáme 1/3 snehu, potom zmes prášku do pečiva a múky. Pridáme zvyšok snehu a pomocou metličky všetko zľahka premiešame (aby sa sneh nezničil).
Teraz je sušienka pripravená, dá sa naliať do pekáča a potom vložiť do rúry. Sušienku pečieme prvých 30 minút pri teplote 150 stupňov Celzia, potom teplotu zvýšime na 165 stupňov Celzia a pečieme ďalších 30 minút. Ak chcete sušienku úplne zapiecť, po jednej hodine pečenia zvýšte teplotu na 180 stupňov Celzia. Po hodine a pol pečenia skontrolujte špáradlom, či je upečené (ak sa cesto pri vytiahnutí na špáradlo prilepí, znamená to, že ešte nie je upečené). Ak sušienka ešte nie je upečená, nechajte ju ešte niekoľko minút v rúre. Keď je upečená, vyberte sušienku a nechajte ju vychladnúť, potom ju vodorovne rozrežte na tri vrstvy.